Kenapa Perniagaan Anda Memerlukan Blog?

Mengapa perniagaan anda memerlukan blog
Blogging adalah salah satu cara untuk berkomunikasi dan memberi maklumat berguna kepada pelanggan anda. Ia adalah salah satu saluran pemasaran untuk mengekalkan kehadiran dalam talian dan untuk membantu perniagaan berkembang.

Apa maksud “blog”
Jika anda tidak tahu apa artinya blog, blog adalah di mana anda berkongsi idea, petua, cerita , maklumat pendidikan, atau bahkan sesuatu yang peribadi. Walau bagaimanapun, untuk perniagaan blogging anda tidak perlu berkongsi sesuatu yang peribadi melainkan ia akhirnya membawa kepada jenama anda sendiri, atau ia membawa nilai kepada pelanggan anda.

Kenapa anda memerlukan blog untuk perniagaan anda
Sebuah blog perniagaan membawa beberapa manfaat kepada eCommerce anda. Sekarang, saya beritahu satu per satu.

Memberi maklumat mendalam untuk pelanggan
Blog boleh menjadi saluran komunikasi langsung bagi anda untuk menyampaikan maklumat yang panjang kepada pelanggan anda. Ia boleh digunakan untuk memberi maklumat mendalam untuk mendidik pembaca anda tentang produk anda. Sebagai contoh, jika anda menjual minyak kelapa, lebih baik anda dapat mendidik pelanggan berpotensi tentang manfaat, panduan atau cara menggunakan minyak kelapa dalam bentuk yang lebih terperinci.

Bawa trafik (pengunjung) ke laman web anda
Salah satu kos yang berkesan untuk mendapatkan carian organik di internet adalah melalui blog. Kandungan segar masih merupakan cara terbaik untuk anda bersaing dengan pesaing anda dalam laman web enjin carian mana pun. Sudah tentu, website anda tidak akan mendapat di bahagian atas halaman enjin carian tetapi masih ia akan meningkatkan dengan ketara dari masa ke masa.

Buat 2 cara komunikasi dengan pelanggan anda
Perkara terbaik tentang memiliki blog untuk perniagaan anda ialah pelanggan anda boleh memberikan maklum balas dan mengulas mengenainya. Syarikat mendapat maklum balas yang lebih berharga daripada pelanggan sebagai balasan dan boleh memanfaatkan peluang untuk meningkatkan perkhidmatan dan / atau produk anda. Anda secara khusus boleh meminta maklum balas pada akhir pos blog anda. Dengan cara ini juga dapat meningkatkan pemahaman anda terhadap potensi pelanggan anda.

Tukar pengunjung blog kepada pelanggan!
Dalam kes ini, apabila anda menulis posting blog tentang produk anda, anda harus mengambil kesempatan ini untuk membawa pembaca ke laman web produk anda. Satu cara yang boleh anda lakukan adalah memasukkan link ke laman web jualan anda pada penghujung pos blog anda

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top